Over mij

Copyright: Chris Van der Burght

Door of dank zij mijn psychoses heb ik een andere kijk gekregen op de wereld, een symbolische kijk. Ik noem het de poëzie van het leven. Juist door die kijk ben ik gelukkiger dan vroeger, voor mijn psychoses. Het helpt me om in het leven te staan. Kun je dit psychotische resten noemen? Zijn dit sluimerende ziektekiemen? Waar is de grens tussen gezond en ziek? Ik blijf de realiteit zien, ik kleur ze alleen soms wat bij, meestal een beetje roze. Ik zoek betekenissen, waar anderen die niet zien. Het stelt me juist gerust en geeft me kracht om moeilijkheden het hoofd te bieden. Is dat ziek? Vanuit mijn voorgeschiedenis zeg je waarschijnlijk van wel. Maar zou je zonder die voorgeschiedenis niet gewoon zeggen dat ik een romantische ziel ben?

Tot 2017 werkte ik op vrijwillige basis als ervaringsdeskundige bij de Werkgroep Ervaringsdelen en Destigmatisering uit Gent, vooral rond beeldvorming. Ik gaf lezingen over allerlei thema’s die te maken hebben met psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg, zoals psychose, herstel, dwangmaatregelen, diagnose en ziekenhuiservaringen. Ik wil geen wij tegen zij-verhaal brengen, maar een aanvullende stem zijn op vele andere stemmen.

Daarnaast ben ik graag creatief bezig. Ik hou van een eenvoudig lijnenspel, op zoek naar onschuld… en ik schrijf, op zoek naar mijn waarheid. Psychose, natuur en spiritualiteit vormen telkens weer de rode draad.Ik waag nu de stap naar zelfstandige in bijberoep. Het is tijd voor verandering, na zoveel jaar bezigheid ‘in stilte’. Alle voorstellen, vragen en suggesties zijn welkom. Een tekening kopen of laten ontwerpen? Een lezing? Een kaartje laten leggen 😉 ? Laat maar weten als je interesse hebt. Ik bekijk dan of ik aan je vraag kan voldoen. Je kunt me contacteren via ingrid.lammerant72(at)gmail.com, ook voor andere informatie. Lieve groet.